Sivut

26. tammikuuta 2012

Pitkästä aikaa Mummoillen ja mietteitä

Höh, ei mulla ollutkaan Veikkoa tunnilla, vaikka luulin että oisin saanut sen, kun kerran oli "viimeinen tilaisuus"... Ois ollut kiva päästä vielä viimeiset loikkimiset pojan kanssa loikkimaan. Täytyy nyt vielä vähän avautua, kuin paljon harmittaa, etten pääse sillä enää treenaamaan! Sepikin, siis tallilla häärivä mies joka on pitänyt meille sijaisuuksiakin, sanoi, että Veikko sopii Oonalle kuin nyrkki silmään (sanamuoto oli kylläkin hieman karskimpi).No, onneksi poika jää kuitenkin samalle tallille ja tunnen uuden omistajan, niin pääsee Votea moikkailemaan =)

No mutta aiheeseen, siis siihen tuntiin! Menin siis piiiiiiiitkästä aikaa Mummolla. Oon mennyt nyt varmaan ainakin viimeiset kolme kuukautta pelkästään Veikolla, ja sitä ennen vissiin just Mummolla, jolloin se olikin mun vakkariratsu. Silloin se oli ihan hirveen vahva ja kuuma, mutta oli nyt rauhottunut todella paljon (Mummo on siis 17-vuotias, eli en puhu mistään nuoresta hevosesta). Kyllähän sitä edelleen sai ratsastaa tosi kevyillä ja pienillä avuilla, muttei kuitenkaan ollut sellanen kuumakalle, kuin ennen. Alkuverkan jälkeen tultiin ensin pääty-ympyrällä kavalettia (1.), ja ennen hyppyä piti laskea ääneen kolme viimeistä askelta. Tämä meni meiltä ihan kivasti. Tämän jälkeen tultiin "puoli rataa leikkaa" kolmen ristikon innarin yli, ja toisesta suunnasta sama (2. & 4.). Lopuksi lisättiin vielä molemmissa päädyissä olleet kavaletit tehtävään, ja tultiin muutaman kerran. Meille meni koko tunti ihan hienosti, muutaman kerran Mummo pääsi lähtemään hyppyihin ennen kuin sai "luvan", mutta viimeinen kerta tultiin mielestäni ihan mallikkaasti, vaikkakin hieman lujaa. En nyt saanut ketään kuvaamaan, höh. Laitoin kuitenkin tollaisen vanhan kuvan Mummosta, niin näätte tai muistatte miltä se näyttää.




Mummo niiltä ajoilta, kun menin sillä paljon

Pedant lopettaa toimintansa 31.3., ja ratsastuskoulun vakiotunnit loppuvat ilmeisesti helmikuun puolessa välissä. Tässä on nyt mietinnässä, miten harrastukseni jatkuu. Mulla on onneksi siitä hyvä tilanne, että mulla on Lenni jonka kanssa saan käydä valmennuksissa ja kisatakin, mutta Lenni ei kuitenkaan ole mikään valmis estehevonen tai opetusmestari, jolla voisi hypätä isompaa ja treenata vaativampia tekniikkajuttuja. Ei toki oli Veikkokaan jolla nyt olen paljon mennyt, mutta se on kuitenkin täysin estehevonen, ja mulla on kyllä kemiat kohdannut sen kanssa muutenkin harvinaisen hyvin. Juuri siksi on musta todella ikävää, että Pedant lopettaa, koska siellä olen oikeesti saanut tatsia esteratsastukseen, ja ainakin omasta mielestäni kehittynyt huimasti. Vuosi sitten en ollut ikinä ollut kisoissa, ja nyt hyppäsin ekan metrini ongelmitta. Toki olisin tällä tasolla ollut jo aikoja sitten, jos mulla olisi ollut motivaatiota kehittyä ja kilpailla, mutta ne ovat heränneet vasta Pedantiin siirryttyäni.

Joka tapauksessa, toistaiseksi harrastukseni tulevaisuus keskittyy siis Lennin kanssa treenaamiseen! Se on kyllä niin vaikea hevonen, että jos joskus sen saan toimimaan "täydellisesti", voin jo sanoa, että olen hyvä ratsastaja! No mutta tämä postaus oli taasen tässä, anteeksi ettei ollut tuoretta kuvamateriaalia! Huomenna salille ja töihin, ja lauantai onkin taas vapaata, ehkäpä keksin jotain kivaa menoa taas. Sunnuntaina Lennartilla, palaillaan viimeistään silloin! Hyvät viikonloput! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti