Sivut

3. elokuuta 2011

Heppastelua all day long

Oltiin Lennin kanssa tänään Matti Eklundin estevalmennuksessa Lennin kotitallilla Ruskolla. Valmennuksen piti alkaa puoli viideltä, mutta päästiinkin aloittamaan vasta puoli tuntia myöhässä. Olin ravaillut Lennin kanssa jo alkuun, ja kun Matti tuli paikalle, aloitettiinkin samantien hyppäämään.

Ensin hypättiin kahdeksikkoa esteen yli, jota Matti muutti kokoajan. Ensin se oli ristikko, sitten pysty ja lopuksi okseri jota vielä levennettiin. Tämän jälkeen tehtiin tieharjoituksia ja hypättiin muuria, sitten vielä vähän erilaisilla teillä samoja harjoituksia ja lopuksi rataa. Lenni oli muuten ihan hyvä, mutta jälleen kerran vähän tahmea, mutta kuitenkin vahva kädelle, ja puri jopa välillä oikein kuolainta vasten. Hypyt oli enimmäkseen ihan meneviä, pari hyvääkin tuli, mutta myös pari huonoa jalatmissäsattuu-hyppyä, välillä Lenni taas lähti toooosi kaukaa. Valmennuksessa huomasin, että itselleni on vähän vaikea hahmottaa, koska kannattaa lähteä kääntämään varsinkin sellaisilla teillä, jossa joutuu kääntämään "takaisinpäin", eli siis tekemään U:n muotoisen tien jos tajusitte :D Olen myös välillä liian hätäinen, vaikka pitäisi vaan rauhassa odottaa hyppyä, niin säädän selässä vielä jotain ihan omaa. Lennistä taas oli hassua huomata, miten se on eri tilanteissa ja eri mielentilalla aivan erilainen ratsastaa! Esimerkiksi sunnuntain kisoissa Lenni oli melko vahva, muttei huonolla tavalla, vaan vireä ja hyvin eteenpäin pyrkivä. Nyt taas se oli aika raskas ja kova suustaan. Välillä se tarvitsisi kannuksia, välillä ei, välillä kovempaa kuolainta ja välillä taas menee ihan perusnivel. Hassu poika se on =)


Ja innokkaana menossa hyppäämään...









Miköhän idea tolla käden asennolla on?
Kuvat on nyt vähän huonolaatuisia, mutta onpahan jotain kuvia =) Kuvista kiitos Lindalle! Tässä vielä video yhdestä, joskaan ei, harmi vaan, siitä parhaasta radasta:


                                  

Ja voisko joku kertoa mulle, mitä mä teen väärin, kun mun kameralla pitäis tulla HD tasosta videota, mut kun sen muuttaa .mpg muotoon ja Windows Movie Makerilla leikkaa huonot kohdat pois ja laittaa YouTubeen, niin se on tollanen roskalaatuinen?

Valmennuksen jälkeen menin sitten suoraan Pedantiin estetunnille, menin taas Mummolla. Alkuun hypättiin tässäkin tunnilla pientä pystyä kahdeksikolla muutaman kerran, jonka jälkeen piti aina pysäyttää viimeisen hypyn jälkeen. Mummo alkoi heti kuumua kun huomasi, että aletaan hyppäämään ja eka tehtävä menikin enimmäkseen Mummon perässä roikkumiseen. Alkuhyppyjen jälkeen tultiin tehtävää, jossa käännettiin keskihalkaisijalle kentän päädystä, hypättiin kaksi kavalettia joilta johdettiin vasemmalle okserille. Tätä tultiin pari kertaa okseria korottaen. Sitten tultiin alku samalla tavalla, eli ne kavaletit, jonka jälkeen johdettiinkin oikealle pystylle, ja siitä taas vasemmalle pystylle, tätäkin tultiin muutamaan kertaan, ja lopuksi esteet oli jotain 90-100cm?

Mummo oli taas hirveän vahva, ja aluksi mulla oli vähän vaikeuksia esteitten välien kanssa, kun Mummo vaan paahtoi menemään. Sitten kuitenkin huomasin ja oivalsin, että mitä hellempää ohjaa käyttää, sen paremmin Mummo antaa kiinni. Lopuksi tulin siis äänellä rauhoittaen ja hyvin pieniä pidätteitä tehden tehtävän, ja se meni oikein nappiin. Olin tosi tyytyväinen =) On se Mummokin kyllä tosi kiva ja hieno peli! Se vaan on itsekin huomannut kuinka paljon sillä riittää voimaa siinä metrin paksuisessa kaulassaan, ja vetelee päätään alas välillä aika inhottavasti. Tän päivän tunnilta ei nyt tullut yhtään kuvia, kun mä en tyhmänä tajunnut poistaa kamerasta noita valmennuksen "roskakuvia", niin muistikortti oli tullut täyteen! Harmittaa, kun meni ajoittain niin hyvin, että olis varmaan tullut hienoja kuviakin!

Eipä tänään sitten muuta tapahtunut, kun meni koko päivä heppastellen. Eikä kyllä mua haittaa! On tä vaan niin ihana harrastus, jota en kyllä ikinä tuu lopettamaan! Pakko vielä sanoa, että illalla kun tulin kotiin, täällä odotti kattilassa iskän tekemää kanttarellikeittoa joka oli muuten TODELLA hyvää! Ja iltapalaksi se teki vielä lettuja =) Kiva isi <3 Ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti