Sivut

25. elokuuta 2011

Long time, no riding

No joo, oli mulla tässä nyt se huima neljän päivän tauko ratsastuksessa... Kuitenkin tuntui kauheen pitkältä ajalta, kun olin Lenniä ratsastamassa edellisen kerran viime viikon perjantaina, ja vasta eilen olin tällä viikolla ekaa kertaa selässä! Lennin omistaja piti meille tunnin, treenattiin Lennin kanssa lauantaisiin kisoihin, jossa mennään siis vaan 70cm luokka. Ne on seuran ja kahden tallin omat harkkakisat, eli ihan "mitättömät", mutta enpä mä missään isoissa kisoissa oo koskaan ollutkaan. Itse asiassa oon ollu vaan kolmissa kisoissa (:D), vaikka ratsastusta oon jo yli 10 vuotta harrastanut. Tarkemmin sanottuna siis vissiin 11 vuotta. No mutta kuitenkin, hypättiin! Kävelyjen ja muutaman ravikierroksen jälkeen jäätiin ympyrälle ravissa, ja treenattiin pohkeesta eteen menemistä ja hevosen suoraksi ratsastamista. Vuorotellen taivutus sisälle ja sisäpohkeella eteen, taivutus ulos ja ulkopohkeella eteen. Lennilla on vähän vaikeuksia mennä pohkeesta kunnolla eteen ja reagoida (tai siis ehkä ne vaikeudet kumminkin on selässä...), ja yritettiin siis nopeuttaa sitä reagointia. Pienen tahkoomisen jälkeen alkoi sujua, ja tehtiin samaa vielä laukassa. Tämän jälkeen tultiin ympyrällä neljää puomia, ja mun piti keskittyä aina puomien välissä taivuttamaan ja pitämään ulko-ohjalla paketti kasassa. Tässäkin oli vähän hakemista, Lenni ei oikein välittänyt nostella jalkojaan puomeilla, ja mulla oli hirveesti tekemistä saamaan puomien välit kuntoon. Pari kertaa täkin meni kuitenkin ihan hyvin. Tehtiin samaa vielä luonnollisesti toiseen suuntaan.

Puomityöskentelyn jälkeen ruvettiin hyppäämään. Ensin tultiin vaan ihan pientä pysty-puomilinjaa, ja muutaman kerran jälkeen puomi korvattiin pystyllä. Linjalla en saanut Lenniä oikeen pysymään suorassa, ja se kiemurteli jonkun verran, ja laukkaa oli taas jotenkin tosi vaikea säädellä. Joko otin liikaa kiinni tai päästiin menemään liian pitkänä. Hypyt olivat vähän sinne päin. Lisättiin tehtävään vielä okseri, joka tultiin linjan jälkeen päädyn kautta kiertäen, ja sen jälkeen vielä pysty, joka tultiin vielä jotain hassua kiertotietä. Lenni kulki tasasella, enne estettä oikein hyvin, laukka pyöri kauniisti ja eteni hyvin, mutta aina ensimmäisen hypyn jälkeen tapahtui jotain, ja laukka tuli huonommaksi. Johtui varmaan siitä, etten oikein saa pidettyä Lenniä paketissa esteiden välissä, jolloin laukan laatu kärsii. Saatiin välillä ihan ok hyppyjä, mutta tästä kerrasta ei jäänyt mikään superhyvä olo. Harjoiteltiin myös puomin päällä vaihtoa, joka ei sitten millään ottanut onnistuakseen. Aika hassua, kun välillä se on onnistunut ihan tasaisellakin, mutta nyt vaihtaminen oli niin hiton kovan työn takana, että huh. Ehkä se sieltä vielä joku päivä tulee. Esteellä Lenni vaihtaa ihan sujuvasti (mikä on vissiin ihan luonnollista?). Kuvia ei tietenkään taaskaan ole, mutta lauantaisista kisoista saatte toivottavasti otoksia =)

Tänään oli sitten taas Mummo-päivä, olin siis Pedantissa estetunnilla. Mummo oli alkuverkassa upea, yritin keskittyä tosi pehmeään istuntaan ja käteen ja pienen pieniin apuihin, ja se toimi. Mummeli oli todella kevyt ja melko rauhallinen, ei nyppinyt ollenkaan vaan pysyi hyvin ja rehellisesti tuntumalla. Ravi oli jopa oikein hyvin säädeltävissä, eikä tarvinnut kokoajan pidättää, ettei vauhti kiihtyisi. Sama jatkui vielä melko hyvin laukassa, vaikka aluksi Mummo olikin vähän menossa. Sain kuitenkin melko hyvin lyhennettyä laukkaa, ja pidentäessä Mummo ei lähtenyt kaahottamaan täysillä, vaan pidensi rauhallisesti askelta. Olin todella tyytyväinen ja ylpeä siitä! Kehuin tietenkin paljon =) Kertaakaan se ei yrittänyt kiskoa, lukuunottamatta yhtä pukkia, joka siltä "vahingossa" pääsi.

Ihan hikinen "liitokavio" ;D

Alkuverkan jälkeen hypättiin ensin lankkupystyä ympyrällä, jota korotettiin vissiin kerran. Tämän jälkeen tultiin lankku-okseri linjaa. Tässä vaiheessa Mummo alkoi toden teolla kuumua, ja mulla alkoi olla jo hiukan vaikeuksia jarrutuksen kanssa. Harmitti, kun alkuverkassa se oli niin hieno! No mutta kuitenkin, tämä meni muuten muistaakseni ihan ok. Tultiin linjaa muutaman kerran, ja tultiin pysty, johdettiin oikealle, ja sarja. Väliin oli tarkoitus saada joko neljä tai viisi askelta. Päätin jo heti, että turha edes yrittää viidellä, kun Mummelilla oli sen verran vauhti päällä, niin mentiin sitten suoraan vaan neljällä. Ekalla kerralla hypyt oli ihan ok, mutta tiessä oli hieman hiomista. Sarjan b-osaa nostettiin muutaman kerran, ja Mummo alkoi käydä todella vahvaksi ja kiireiseksi. Lopuksi tultiin pientä rataa, eli pysty, oikealle, sarja, vasemmalle, linja väärinpäin eli okseri ja pysty. Jälleen kerran mulla oli vähän vaikeuksia saada sopivaa laukkaa sisääntuloon, ja hypyistä tuli turhan pitkiä. Kun sain sisääntulon kohdilleen, Mummo lähti painamaan sellaista kyytiä, että sarjalla tuli kiire ja puomit tulivat mukaan. Viimeiselle linjalle lähestyminen oli sitten taas melkoista jarruttelua, ja linjan väli mentiin oikeestaan täysillä. Tultiin tätä muutamaan kertaan, ja sain hieman parannettua suoritusta, mutta ei kyllä tästäkään tunnista jäänyt kovin hyvä fiilis, varsinkin, kun Mummo oli oikeasti ihan superhyvä alkutunnista. No, aina ei voi onnistua! Ensi kerralla paremmin =) Äiti oli kuvaamassa, mutta kameran asetukset oli vähän päin pyllyä, joten kuvat ei oo kauheen hyviä, mutta laitan silti! Kyllä niistä jotain näkee.

Esteen jälkeen mennään kovaa!




Sellasia heppajuttuja tällä kertaa. Tämä viikko onkin menny sitten vaan koulussa ja töissä käyden ja tänään ja eilen sitten ratsastamassa. On muuten ollut vähän hemmetin rankkaa mennä joka päivä kasiksi kouluun, kun oon tottunut tässä melkeen puolen vuoden aikana heräämään aikaisintaan ysiltä, ellei poikkeuksia lasketa. Ja koulussa on tullut ihan hirveesti asiaa, mutta hyvä vaan! Tähän mennessä kaikki mitä on tullut on tosi mielenkiintoista, ja kokoajan on sellainen olo, että haluan oppia lisää! Viittomakieltä siis jos joku ei viel tajunnut =) Mutta joo, huomenna katsomaan sitä Jonin sotilasvalaa ja lauantaina kisat. Sunnuntaina aion vaan löhöillä! Hui miten pitkä postaus, eikä edes mitään mielenkiintoista tekstiä :D Mutta kai mä tätä itselleni enemmän kirjoitankin... Eipä tänään muuta, heippis! =)

PS. en jaksanut tarkistaa tätä kovin tarkkaan, että älkää ihmetelkö, jos on paljon kirjoitusvirheitä! :D

5 kommenttia:

  1. luen aina näit sun hevospostauksii ja ku kirjotat noist radoist ni en tajuu yhtää mitää..

    VastaaPoista
  2. Hahahah :D Mun täytyy pitää sul oppitunti ni tajuut xDD

    VastaaPoista
  3. heeipp ottiks teijän äiti eilisest tunnist muista ku susta jotain kuvia? :DD

    VastaaPoista
  4. Joo Ansust mut ei muist kyl :s Oisit sanonu sil et ottaa sustaki! ;D

    VastaaPoista
  5. joo ookei nii, en tajunnu ees eile sanoo mittää XD

    VastaaPoista