Sivut

19. helmikuuta 2012

Paluu "juurille"

Otsikko on nyt vähän tyhmä, nimittäin eihän mun ratsastuksen juuret missään Artukaisissa ole, mutta en nyt keksinyt parempaakaan. Olin eilen siis puolentoista vuoden tauon jälkeen Turun Ratsastajien puolella tunnilla, missä kävin ennen kuin siirryin Pedantiin. Hepaksi sain Lissun, jolla en ollutkaan ennen mennyt. Lissu on 9-vuotias, mutta varsonut ennen tuntariksi tuloa, joten on muutaman vuoden "jäljessä", varsinkin esteillä.

Aloitettiin tulemalla puomi-kavaletti tehtävää pääty-ympyrällä ravissa, ja ravia piti lyhentää niin, että väleihin tulee kaksi askelta. Tämä meni meiltä ihan päin honkia, eikä saatu yhtäkään hyvää suoritusta. Seuraavaksi tultiin samalla tavalla, mutta väleihin yksi askel. Eipä sujunut tämäkään kovin kummoisesti. Sitten tultiin samaa vielä laukassa, eikä meidän meno parantunut ollenkaan. Lissu jäi hitaaksi ja laukka oli jotain ihme söhellystä, ja mulla oli ulkoavut ihan jossain kuusessa ja pari kertaa Lissu livahtikin kesken kaiken ulos tehtävästä. Kerran tai kaksi taidettiin päästä tulemaan tämä edes jotenkin. Lopuksi lisättiin tehtävään vielä ristikko-pystysarja, johon tultiin sisään ravissa ja yksi askel väliin. Tämäkin alkoi katastrofaalisesti, en saanut Lissua ollenkaan etenemään, ja kun sain niin se tuli liiankin lujaa ja meni pystystä ohi, kun ei olisi mahtunut väliin. Pari viimeistä kertaa päästiin tulemaan kuitenkin ihan hyvin, ja Lissu hyppäsi hienosti ja pyöreästi.



Lissu oli kuitenkin tosi kivan tuntuinen, ja tunti oli muutenkin hyvä, ja opetus oli parempaa mitä muistin, tai sitten se on vaan parantunut :D Olin nyt estetehoryhmässä, jossa on enintään 6 oppilasta kerralla, ja otin siitä nyt vakipaikan.

Tunnin jälkeen menin suoraan ratsastamaan Lennin, mentiin kentälle ja Lenni oli alkuun ihan pölö! Tuuli aika kovin ja kentän reunalla olleet muovinarut heiluivat ja nepä vasta olivatkin pelottavat! Lenni meinasi lähteä monta kertaa ja veti jopa pienoista rodeota siinä hetken ja katseli kokoajan niitä pelottavia naruja. Tein sitten laukassa pitkään kahdeksikkoa ja poika alkoikin rentoutua pikkuhiljaa, kuitenkin piti noita naruja kokoajan silmällä. En sitten jaksanut enempää tapella sen kanssa, kun tiesin että se niitä naruja tuijottelee vaikka vääntäisin kolme tuntia. Loppuravit otin myös kahdeksikolla ja Lenni oli mukavan rento, välillä vähän liiankin ja kävi jopa hitaaksi.

Tänään varmaan vaan lepäile ja illalla vissiin salille. Ens viikko onkin aika hanurista, kun mulla on melkeen joka päivä töitä, mutta tuleepahan ainakin rahaa. Huomenna ratsastan Lennin ja sunnuntaina mennään naapuritallille hyppäämään 70 cm harkkakisoihin. Palaillaan taas!

2 kommenttia:

  1. kuinka korkea toi sarjan takaeste oli korkeimmillaan? Näyttää isolta.

    VastaaPoista