Sivut

29. syyskuuta 2011

Väsymystä, kuulumisia ja katastrofaalinen tunti!

Hohhoijaa, tässä taitaakin nyt tulla tämän viikon eka postaus. Olen taas vaihteeksi ollut niin poikki että oksat pois. Maanantai meni vaan töissä ja koulussa, joten eipä siinä sen kummempaa kerrottavaa. Tiistaina menin sitten koulun jälkeen luokkakaverini Idan kanssa katsomaan yhtä heppaa, jolle omistaja etsii liikuttajaa. Kyseessä on siis 11-vuotias lämppäri ori, ex-ravuri Xena, jonka kanssa ei vissiin oikein mitään ole tehty. Osaa perusasiat, mutta vaatii kovaa työtä ja hiomista ratsun urallaan. Aattelin siis ihan mielenkiinnosta mennä kokeilemaan, kun aina niitä ex-ravureita niin parjataan ja voi kamala kun niistä ei ole mihinkään, että miltä semmoisella sitten tuntuu ratsastaa, jos vaikka kemiat kohtaisi.
 Tämä heppa, tai siis hepat, on omistajan omassa pihassa pienessä tallissa ja nauttivat siellä maalaiselämästä. Heillä on pihalla tooosi pieni kenttä, johon mentiin sitten ottamaan vähän ensituntumaa. Xenalla oli selässä jotain jumeja ja oli alkuun tosi jäykkä, ei meinannut rentouttaa selkäänsä ollenkaan ja jopa ontui vähän, mutta omistaja sanoi, että pitää katsoa ja kävellä ensin hetki, jos se vertyisi. No käveltiin siinä sitten hetki ja yritin työstää sitä pyöreämmäksi niin selästä kuin kyljistä ja voi herranjumala minkä työn takana se oli! Lopulta Xena kuitenkin vähän rentoutui ja kulki nätisti pyöreässä muodossa johon olin ihan tyytyväinen. Koitettiin sitten ravatakin, mutta siinä selkä taisi sattua liikaa, jotenkin ei edes yritetty työstää sitä ravissa. Käveltiin sitten loppukäynnit maastossa, ja meen joku toinen kerta kokeilemaan, kun herran selkä on vähän parantanut.

Xenaan tutustumisen jälkeen kävin ratsastamassa Lennin, ja huh kun poika oli pölöllä päällä, ja oli ollut jo edellisenä päivänä, omistaja varoitteli ja suositteli ottamaan gramaanit. Otin neuvosta vaarin ja hyvä, että otin! Kentällä oli just samaan aikaan hyppäämässä yks nainen, ja viereisellä raviradalla yks tyttö laukkasi, ja Lennihän ajatteli, että hänkin haluaa tehdä jotain kivaa! Hän oli monta kertaa lähtemässä, "pelästeli", yritti nousta pystyyn ja vähän pukittaakin. Tein sitten vähän väistöjä ja paljon voltteja, jotta herra olisi vähän kuunnellut ja kyllä se sitten lopussa menikin ihan kiltisti. En kumminkaan jaksanut mennä kauhean vaativasti, kun tolla mielentilalla Lenni ei olisi kumminkaan mitään antanut.

Keskiviikkona meillä oli koululla pizzailta, opisto siis tarjosi meille koulusta tilat käyttöömme, jossa voidaan oman linjan kesken viettää aikaa, ja sitten saatiin vielä opiston keittiön tekemää pizzaa. Pizzat ei olleet hääppöiset, mutta oli kuitenkin ihan hauskaa! =)

Ja sitten... Tämän päiväinen Pedantin tunti... Meni aivan järkyttävän huonosti! Menin Mummolla, se tuntui jo alusta asti ihmeen väsyneeltä eikä ollut oikein oma itsensä. Positiivista kyllä oli, että sen laukka oli ihanan rauhallista ja säädeltävää verrattuna normaaliin... No mutta kuitenkin, kun alettiin hyppäämään niin samantienhän ne vaikeudet alkoivat. En nähnyt yhtään paikkoja, mutta Mummo kokeneena konkarina kyllä yritti pelastaa tilanteet. Joko se lähti kaukaa, enkä päässyt hyppyyn mukaan tai kielsi. Tipuinkin kieltojen johdosta kaksi kertaa, ja sittenhän vasta huonosti alkoi sujumaan, kun rupesin jännittämään kieltoa tai tippumista... Huoh. Saatiin me MUUTAMA ihan ok hyppykin mukaan, mutta tunnista jäi kyllä aika kakka fiilis ja tänään vahvistui myös se se, etten halua mennä Mummolla seuraaviin Pedantin kisoihin! Mulle oli siis ilmoittautumislistaan merkitty Mummo tai Veikko 90cm luokkaan, mutta Mummolla en todellakaan pärjäisi joten menen siis Veikolla =) Kisat on ens kuun 16.päivä, sinne varmaan tulee kuvaajia, niin voi olla, että saan tännekin jotain vähän mielenkiintoisempaa materiaalia... Seuraavassa vielä videokooste tämän päivän tunnista, tossa nyt ei kaikkia "parhaita" paloja kyllä ole, mutta kumminkin... Varoitus: ei ole kaunista katsottavaa!


Huomenna alkaa viikonloppu ja mä vietän sen ihanasti kokonaan töissä. Eli ette saa taaskaan mitään mielenkiintoista luettavaa =) Oon varmasti paras bloggaaja ikinä.

1 kommentti: