Sivut

6. syyskuuta 2011

Kuulumisia, sairastelua ja Matin valmennus

Jepjep, eipä oo tullut nyt muutamaan päivään kirjoitettua, lähinnä siksi, että viikonloppuna ei tapahtunut yhtään mitään. Olin vaan töissä ja sunnuntaina kävin ratsastamassa Lennin. Kaiken lisäksi olen flunssassa ja eilen sain vielä silmätulehduksen, molemmat kylläkin jo paranemaan päin. Sunnuntaina mentiin Lennin kanssa pitkästä aikaa vähän "rankemmin", tai no, ratsastin siis ihan kunnolla. Perjantaina mentiin vaan ilman satulaa, kun mulla oli vähän kiire, mutta sunnuntaina ratsastin pojan (sekä itseni) ihan hikeen asti. Se oli aluksi aika virkeällä tuulella, mutta eipä sitä kauaa kestänyt, kun aloin laukkaamaan niin vireys oli jo aika lailla tiessään... Lenni oli vähän vikurilla tuulella, eikä oikein suostunut yhteistyöhön, mutta loppujen lopuksi meni ihan kivasti. Loppukäynneissä, kun olin ilman jalustimia, Lenni näki kentän laidalla olevassa uudessa vajassa mörön ja ampaisi täysillä kentän toiseen päähän, se oli eka kerta kun meinasin tippua siltä! Pysyin kuitenkin kyydissä :D

Maanantaina menin kouluun, vaikken ihan terve ollutkaan. Koulun jälkeen näin Mimin ja käytiin Hesessä syömässä ja meidän oli tarkoitus hengailla vähän pidempäänkin, mutta mulle iski niin hirveä päänsärky, että lähdin sitten melkein samantien kotiin. Kotona olo onneksi parani kun menin nukkumaan hetkeksi. Ei oo kyllä pitkään aikaan särkenyt niin paljon, alkoi tulla ihan paha olo kun sattui niin kovin. No joo tämä nyt ei kiinnostanut varmaan ketään :D

Tänään oltiin Lennin kanssa taas Matin valmennuksessa. Aloitettiin tulemalla ympyrällä kahta pientä ristikkoa, joiden väliin kolme askelta ja ympyrän toisella puolella kavaletti. Kuulostaa helpolta, mutta ei helvata kun oli vaikeeta! Lennillä varsinkin, kun se yrittää käyttää joka tilaisuuden hyväksi ja karata reitiltä, ja jää sellaiseksi ärsyttäväksi kuikeroksi, jos ei saa kunnolla sisäpohjetta läpi, tietenkin unohtamatta ulkoapujen tukea. Huoh, on tää ratsastus välillä niin hiton vaikea laji. No, alkuhakemisen jälkeen päästiin kuitenkin tulemaan tätä ihan hyvin. Jatkettiin valmennusta tulemalla muutamia erilaisia tehtäviä, keskityttiin siihen, että mennään esteen jälkeen suoraan ja että saatiin hyviä lähestymisiä ja löydetään paikat kohdilleen. Lenni oli tänään vähän villi ja jopa vei mua välillä, joka tässä tapauksessa on musta enemmän positiivista kun huonoa. Normaalisti hyvää, eteenpäin pyörivää ja säädeltävää laukkaa on ollut vaikea saada alle, mutta nyt kun poika oli itse jo menossa ja sai enemmän keskittyä jarrutteluun kuin eteenratsastamiseen, laukka oli paljon parempaa ja saatiin enemmän hyviä hyppyjä. Mulla oli kans aluksi hieman vaikeuksia pitää perse penkissä ja ylävartalo suorana, jäin hyppyjen jälkeen vähän kaulalle ja kokoajan etukenoon, joka sitten ajoi Lenniä pidempään muotoon. Kun sain istuttua alas ja suoristettua ylävartalon, saatiin paikat paljon paremmiksi ja hypyistä parempia.

Lopuksi tultiin rataa muutamaan kertaan, joista viimeinen oli oikeestaa jo aika hyvä! Kerran Lenni käytti tilaisuutta hyväkseen, kun mun keskittyminen vähän herpaantui ja meni yhdestä esteestä ohi. Pienen komennuksen jälkeen se kuitenkin hyppäsi kiltisti. Melkein kaikki paikat oli vähintään ihan ok, yhtä okseria lukuunottamatta, jota tultiin sitten muutamaankin kertaan ennen kuin onnistuttiin. Kyllä me ainakin vähän ollaan Lennin kanssa löydetty alkua yhteiselle sävelelle! Kuvat (c) Ida Jalo.




Huono hyppy mutta Lenni näyttää niin hienolta tässä ni oli pakko laittaa x)






Ida taisi ottaa jonkun videonkin, mutta en ole vielä saanut sitä, joten laitan sen ehkä myöhemmin tänne jos se on julkaisukelpoinen! x) Sunnuntaina lähdetään Laitilaan seurakisoihin hyppäämään 70cm ja 80cm luokat. Wuhuu, meidän eka yhteinen 80cm! XD Kai tätäkin saa hehkuttaa... No mutta joo, Ida lähtee vissiin meidän hoitajaksi, niin saan varmaan vähän todistusaineistoakin kisoista. Tän päivän valmennuksen perusteella voisi mennä ihan hyvinkin, varsinkin kun Lenni on vieraissa paikoissa yleensä vähän virkeämpi.

Mitäpä tähän vielä keksisi... Ei kai mitään ihmeellistä, huominen menee koulussa ja töiden parissa ja torstaina Pedantiin tunnille.

PS. täytyy vähän hehkuttaa, meidän Thaimaan matkan ensimmäisen viikon hotelli on varattu. Asutaan Rawai Grand Housessa kolmen huoneen SVIITISSÄ! Heh, kyllä kelpaa, ainakin mulle, kun päästään pikkusiskonkin kanssa omiin huoneisiin omalla parisängyllä... Toinen viikko asutaan sit jossain toisessa hotellissa, joka katotaan sit vissiin vasta paikan päällä, ellei nyt löydetä jotain hyviä tarjouksia tai muuta =) Innolla odottelen matkaa, enää alle 2 kuukautta jäljellä x) Mutta nyt hyvät yöt!

7 kommenttia: