Sivut

12. lokakuuta 2011

Matin valmennus

Eilen oltiin Lennin kanssa taas Matti Eklundin estevalmennuksessa. Valkku oli naapuritallin maneesilla, jonne on noin kilometri matkaa, ja omistaja varoitteli, että kannattaa mennä kentällä selkään ja ravailla muutama kierros ennen kuin lähdetään. Neuvo oli erittäin hyvä, sillä heti kun pääsin selkään, Lenni leikki Zorron hevosta ja nousi pystyyn muutamia kertoja. Otin sitten heti ohjan tiukalle ja rupesin heti ravaamaan ympyröillä, ja poika olikin melko pörheänä. Otin vielä vähän laukkaa, ja Lenni yritti lähteä ja pukitella, kun ohi meni hevonen kärryt perässä, mutta otin sen vaan tiukasti ympyrälle, niin kyllä se sitten joten kuten oli kuulolla. Lähdettiin sitten maneesille päin, ja Lenni tenttaroi koko alkumatkan pientä steppausravia, mutta rauhottui kyllä lopulta.

Anteeksi huono laatu, mutta Lenni on niin komea =)


Maneesiin päästiin siis loppujen lopuksi turvallisesti. Aloitettiin ihan perustehtävällä, tultiin ympyrällä yksittäistä puomia ja kahta peräkkäistä puomia laukassa molempiin suuntiin, katsottiin lähinnä miten paikat löytyy puomeille ja että rytmi saatiin kondikseen. Sitten alettiin tulemaan näitä samaisia puomeja, ja niiden jälkeen pysty, jonka jälkeen piti mennä suoraan. Ensimmäinen hyppy tälle oli vähän sutaistu, mutta seuraavat pari oli ihan ok. Sitten alettiin heti hyppäämään rataa, jota tultiinkin sitten lopputunti vähän korottaen. Lennillä oli taas eri kuolain kokeilussa, tällä kertaa olympia deltalla (kisoissa sillä oli kumipelham), ja se toimi muuten ihan hyvin, mutta en oikein tahtonut saada hypyistä hyviä ja pyöreitä, enkä Lenniä hyppäämään kunnolla selän kanssa. Vaihdettiin sitten viimeisellä kierroksella se kumipelham, ja Lenni toimikin paremmin, mutta sen kanssa sitä saa vaan pidättää niin hiton kovaa, ja sen kanssa se kyllä halutessaan pääsee ryöstämään. Vielä täytyy siis yrittää etsiä sitä optimaalista estekuolainta pojalle...

Valmennuksesta jäi ihan ok fiilis, ei nyt mitenkään täydellisesti mennyt, ja jäi hiukan ketuttamaan, kun ei millään päästy tulemaan  tuota yhtä linjaa hyvin, joka varmasti näkyy videolla. Viimeinen kerta oli kyllä parempi, mutta en ollut siihen tyytyväinen. Itseasiassa tossa videolla melkeen kaikki hypyt näyttää aika huonoilta... Mutta nyt kun Lennillä alkaa olemaan eteenpäinpyrkimystä jo omasta takaa, laukka on myös parempi, ja nyt täytyisi enemmän keskittyä juuri hyviin hyppyihin. Ikuisuusprojekti siis!



Mun blogi ei oo ilmeisesti kauheen kiinnostava, kun lukijoita on hävinnyt... :D Eikä kukaan enää edes kommentoi mun postauksia yhyy =( No, alunperinhän mä tätä itselleni aloin kirjoittaa, eli ei kai mulla oon varaa parkua! On ne lukijat ja kommentit ynnä muut silti kivoja (vink vink...) Mutta ei tänään muuta, huomenna töitä ja torstaina tukkalääkäriin, jos tulee hienot voin laittaa tänne kuvan uudesta kuontalostani! Sikäli mikäli ketään kiinnostaa. Siinä kaikki, hellou!

6 kommenttia:

  1. tuliha välillä toi linja hyvä! älä vähättele itseäsi liikaa, ens kerral menee sit paremmin! osaat kyllä :) laukka näyttää pyörivän mukavasti :)
    pistä sit hiuksistasi ennen ja jälkeen kuvii! :D

    VastaaPoista
  2. söpö Lenni :D vimppa rata näytti kyl parhaimmalta :)

    VastaaPoista
  3. No on tossa kyllä ainakin aika paljon parannettavaa :D Lenni on söpö pönttöpää xD

    VastaaPoista
  4. koita itse myös mennä paremmin hyppyihin mukaan, sillä ei tee hevoselle hyvää jäädä suuhun kiinni monessa hypyssä.

    VastaaPoista
  5. Katoin ihan samaa et jäät aika paljon hypyissä suuhun kiinni, varsinkin kun tulee huonompi hyppy, näyttää että nykäset oikein kunnolla suusta. Koita myödätä enemmän ja näyttäisi siltä että kätesi ovat muutenkin vähän alhaalla, reisissä kiinni, kanna kädet. Muuten näyttää ihan kivalta! :)

    VastaaPoista
  6. Juu tiedän kyllä, ei mulla oikeestaan muuten tota ongelmaa oo mikä varmaan näkyy muissa videoissa, mut Lennin hyppytyyli ei muutenkaan oo mikään kauheen hyvä ja kun tulee huonosti niin tekee tollasen syöksyhypyn jossa en sit pysy kädellä mukana =)

    VastaaPoista