Sivut

29. kesäkuuta 2011

Hevostelua helteessä ja tukan tuunausta

Terppa!
Jep, helteet on taas palanneet takaisin, en valita, mutta ratsastus on melko raskasta kun aurinko porottaa ja on +30 astetta lämmintä! Eilen olin aamupäivällä ratsastamassa Lenniä. Tallilla on ravirata ja mentiin sinne, käveltiin ja ravattiin ensin muutamat kierrokset, joka oli tuskaa kun kimpussa oli ainakin 50 paarmaa ja kärpästä. Sitten työstettiin laukkaa, suorat annoin edetä ja kaarteissa otin kiinni, ja lopuksi vedettiin kierros molempiin suuntiin niin lujaa kuin lähti. Se on niin kivaa!!!!

Illalla menin Pedantiin tunnille, meidän ja seuraava tunti oli yhdistetty, kun oli sen verran peruutuksia. Aluksi mun piti mennä Eetulla, mutta vaihdoin sitten Veikkoon, joka vähän harmitti kun en ole Eetulla ennen hypännyt. Meillä piti olla estetunti, mutta tehtiinkin tunnilla vain yhtä kavaletti tehtävää. Sijainen oli pitämässä tuntia, enkä ollut siihen tyytyväinen, vaikka neuvot ja opetus olivatkin hyviä. Meitä oli kuitenkin kuusi ratsukkoa tunnilla, alkuverkka oli tosi pitkä, ja kun alettiin työskentelemään, ehdittiin menemään tehtävä vaan muutamaan kertaan, ja välissä vain käveltiin tosi paljon Mentiin kahta kavalettia sellasella ympyrätiellä jota en jaksa selittää. Tunti meni muutenkin päin mäntyä, loppuun pain kyllä parani. Lopuksi mentiin pellolle kävelemään loppukäynnit. Eipä sitten oikeastaan haitannutkaan etten saanut Eetua.

Veikon kanssa pellolla, näytän vammaiselta (c) Ida


Tänään olin Lennillä Miia Loposen koulutunnilla. Alkuun tehtiin pysähdyksiä, tarkoituksena oli saada hevoset reagoimaan nopeasti pohkeeseen. Ei auttanut mulla ainakaan... Sitten tehtiin ravi-käynti siirtymiä keskihalkaisijalla: käännettiin ravissa lyhyeltä sivulta, keskellä siirtymä käyntiin, pari askelta käyntiä ja takaisin raviin. Nämä sujuivat muutaman harjoittelukerran jälkeen melko hyvin. Sitten tehtiin laukassa ympyröitä, lisäten ja kooten laukkaa. Tämä meni taas aika huonosti. Parannettavaa tosiaan löytyy, itsessäni varsinkin!

Kävin tänään kampaajallakin, leikkautin otsatukkaa suoremmaksi, ja otin raitoja. Tämä on siis ensimmäinen kerta noin kolmeen vuoteen, kun mulla on jotain muuta väriä päässä kuin mustaa! Ihan kivaa tällanen vaihtelu =)

Uusi tukka


Huomenna vielä töitä ja sitten viikoksi Kreikkaan. Eli musta ei taida vähään aikaan kuulua! Toivottavasti Suomessa sataa x)

4 kommenttia:

  1. kiva postaus ja ihanat hiukset!! :) ketä piti sijaisena tuntii ku et ollu tyytyväine? :o

    VastaaPoista
  2. Hah kiitti =) Sepi piti tunnin...

    VastaaPoista
  3. aijjaa..ainaki ku piti sillo mulle estetunnin ni oli ihya jees..

    VastaaPoista
  4. Joo siis oli se muuten hyva mut ei oikee saatu aikaseks mitaan =(

    VastaaPoista